TARIEVEN & VERGOEDING 2024


Vergoeding via de basisverzekering
Dieetadvisering wordt op medische indicatie vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 uur per kalenderjaar. Je hebt hiervoor geen verwijsbrief nodig.
Net als voor alle andere zorg die vanuit de basisverzekering vergoed wordt, geldt wel het wettelijke en verplichte eigen risico.
Is het eigen risico nog niet verbruikt? Dan worden de consulten van de (sport)diëtist door de zorgverzekeraar in rekening gebracht.
Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat je extra uren vergoed krijgt. Raadpleeg je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar om te weten te komen wat je vergoed krijgt.
Wanneer je een vrijwillig eigen risico hebt gekozen is dit bedrag uiteraard hoger. Kinderen tot 18 jaar hebben géén eigen risico.

Uitzondering eigen risico-regel voor ketenzorg
Ben je door de huisarts of POH doorverwezen in het kader van de ketenzorg? Bijv. indien je diabetes type 2, COPD, verhoogd cholesterol, hypertensie of andere hart-en vaatziekten hebt (gehad), dan geldt het eigen risico NIET.
Wij zijn aangesloten bij ketenzorggroep Voorhout en ketenzorggroep ROH West-Nederland. Een verwijsbrief is in de ketenzorg wel altijd nodig. Indien je via de ketenzorg door je huisarts wordt doorverwezen, moet dit wel duidelijk aangegeven staan op de verwijsbrief. Voor een lijst van huisartsenpraktijken die ook aangesloten zijn bij ROH West-Nederland klik hier.
 

Vergoeding voor voedingsvoorlichting bij Zilveren Kruis vanuit aanvullende verzekering
Ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis en heb je géén medische hulpvraag, maar wil je algemeen voedingsadvies over gezonde (sport)voeding? Dan heb je recht op voedingsvoorlichting. Dit gaat niet via het eigen risico. Check je polis hiervoor om te zien om welk bedrag dit gaat. 

Tarieven zorgverzekeraars
Wij hebben contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland. De meeste zorgverzekeraars hanteren een contractueel tarief bij dieetadvisering. Het tarief kan per zorgverzekeraar daarom een kleine variatie geven. Gemiddeld ligt dit rond de 76-80 euro per declareerbaar uur.

Niet via de basis- of aanvullende verzekering ?
Ook dan is het mogelijk om een afspraak te maken, je ontvangt de factuur in dit geval dan rechtstreeks vanuit onze praktijk. Wij hanteren dan een uurtarief van 75 euro. Zie hiervoor ook onze package-deals, waarbij je in één keer een pakket kunt afnemen met een leuke korting.

Om een indicatie te geven van de kosten van de verschillende soorten consults, hebben wij dit hieronder op een rijtje gezet. (uitgaande van ons praktijkuurtarief in 2024 van 80 euro.)
 

Intake leefstijl*

intake + **uitwerktijd voor analyseren en maken voedingsadvies (75-90 minuten totale tijd, incl. eventueel uitwerken advies)

100 - 120

Vervolg leefstijl kort

15 minuten

20,00

Vervolg leefstijl regulier

30 minuten

40,00Intake sportvoeding*

intake + **uitwerktijd voor analyseren en maken sportvoedingsadvies (105-120 minuten totale tijd, incl. uitwerken advies)

140 - 160

Vervolg sportvoeding kort


30 minuten

40,00

Vervolg sportvoeding regulier


45 minuten

60,00No show

consult niet of te laat (niet 24 uur van tevoren op werkdagen) afzeggen

30,00ISAK level 1 meting

Meting van ca. 30 minuten waarbij 8 huidplooien, 5 omtrekken, 2 botbreedtes, lengte, gewicht en somatotype worden bepaald + een rapport hiervan digitaal wordt gemaild
(Alleen mogelijk bij Steffanie op een donderdag of vrijdag)


50,00Workshop/ voorlichting

N.B. Vanwege KOR-regeling zijn workshops en voorlichtingen ook vrijgesteld van BTW

op aanvraag


**Toelichting behandeltijd
De behandeltijd van de diëtist bestaat uit:
- Directe tijd: de tijd waar u als cliënt of patiënt zelf bij aanwezig bent.
- Uitwerktijd/ individueel dieetvoorschrift: de tijd waarin de diëtist de berekening en uitwerking van uw voedings- of dieetadvies maakt, uw bijgehouden eetpatroon berekent en analyseert en deze gegevens registreert in het dossier.

Privacyverklaring
Voor onze privacyverklaring kunt u hieronder klikken.
Privacyverklaring_FeelGood.pdf


Algemene voorwaarden
Voor onze algemene voorwaarden kunt u hieronder klikken.
Algemene Voorwaarden sport-voedingsadviesbureau Feel Good.pdf