Aubergine cannelloni met tonijn, hüttenkäse & ricotta

AUBERGINE CANNELLONI MET TONIJN, HÜTTENKÄSE &  RICOTTA

Zin in wat anders? Probeer dan deze cannelloni gemaakt van aubergine. Zo eet je ongemerkt je groentes! Ook indien je een koolhydraatbeperkt dieet volgt is dit een recept om eens te proberen.

Nodig voor 2 personen

– 1 aubergine
– 125 g ricotta
– 125 g hüttenkäse
– 1 blikje tonijn, op water basis
– 400 ml Passata of tomatenfrito (zonder toevoeging van suiker)
– 2 tl (gedroogde) Italiaanse kruiden
– 1-2 tenen knoflook, geperst
– 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
– naar smaak peper en zout

Bereiding

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Maak dunne lange plakken van de aubergine, bijv. met een kaasschaaf, dunschiller of met een mandoline.
– Leg de plakken aubergine op een keukendoek, strooi er zout overheen en laat het 15 minuten zo liggen. Op deze manier onttrek je vocht uit de aubergine.
– Meng in de tussentijd de ricotta, hüttenkäse, de tonijn en 1 teentje geperste knoflook.
– Dep de aubergine droog en verwijder het overtollige zout.
– Verdeel met een lepel kleine hoopjes van het ricotta-tonijn mengsel op het uiteinde van de aubergineplakjes.
– Rol de aubergineplakjes op en leg deze vervolgens in een kleine ovenschaal of bakvorm, doe dit in de vorm van een rondje.
– Meng de passata met de Italiaanse kruiden en knoflook, peper (en eventueel een klein beetje zout) naar smaak en verdeel dit vervolgens over de auberginerolletjes heen. Zorg dat alles bedekt is.
– Strooi als laatste de Parmezaanse kaas hierover en bak het gedurende 40-45 minuten af in de oven op 175-180 graden. (totdat de aubergine gaar is)
– Laat het nog even een paar minuten afkoelen, eet smakelijk!
– Serveer met een lekkere, gezonde, zelfgemaakte, frisse salade naar keuze!

print