Bonenstamppot met spinazie

Bonenstamppot met spinazie 

Een makkelijk en voedzaam recept. Zelf at ik deze stamppot met zalm, uiteraard kun je het ook combineren met iets anders, bijv. met vegetarische balletjes of een kipgehaktbal of met noten. Het recept voor de bonenstamppot is als volgt:

Nodig voor 2 personen
– 1  grote pot of groot blik witte bonen (700-800 g) (en nee, niet in tomatensaus ;))
– 150 g geraspte wortel
– 2 el olie
– 1 rode ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook , geperst of geraspt
– 1 puntpaprika, in blokjes of reepjes
– 400 g bladspinazie, gewassen
– 1 el kerriepoeder
– 2 el pompoenpitten
– snufje peper ( en evt. wat zout)

Bereiding:
– Doe de witte bonen en de geraspte wortel in een pan met een laagje water en kook ze gaar.
– Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui en knoflook.
– Voeg de puntpaprika toe en bak dit een paar minuutjes mee.
– Voeg handje voor handje de spinazie toe en bak dit ook mee, zodat dit slinkt
– Giet de bonen en wortel af met een vergiet of zeef, laat een beetje kookvocht nog in de pan en stamp het tot een stevige puree.
– Voeg vervolgens het ‘ui, knoflook, spinazie-mengsel’ en 1 el kerriepoeder toe + peper (en evt. zout) naar smaak.
– Verdeel over het bord en strooi de pompoenpitten erover heen.

Tip: lekker om te eten met zalm, bak de zalmmoot eerst op een middelmatig vuur op de huid voor 4-5 minuten krokant, keer de zalm om en bak nogmaals voor 4-5 minuten en zet het vuur de laatste 2 minuten wat lager om aanbranden te voorkomen. Maak af met wat peper en evt. een klein beetje zout. Ook lekker met wat geraspte citroenschil voor een frissere twist.

Enjoy!!

Liefs, Steffanie

print