Courgetti met zalm en groentes (recept van stagiaire Yvonne)

Courgetti met zalm en gebakken groentes (door stagiaire Yvonne)

1x per week vette vis eten is goed voor je gezondheid, vanwege de omega 3 (EPA en DHA) vetzuren die daarin zitten.  Dit keer heeft Yvonne, 4e jaars studente en stagiaire bij Feel Good een lekker en voedzaam recept hierbij bedacht; met zalm :D.

 

Nodig voor 1 persoon:

– ½ courgette
– ¼ rode ui , gesnipperd
– ¼ teentje knoflook, geraspt
– ½ gele paprika, in reepjes
– 4 cherry tomaatjes, gehalveerd
– 4 champignons, in plakjes
– 1/5 aubergine, in blokjes
– 100-120 gram zalmfilet
– verse basilicum, grofgehakt
– 2 tl olijfolie
– peper

– spirelli/spiraalsnijder
– koekenpan, 2x

Bereiding: 
– Maak met behulp van de spirelli pastaslierten van de courgette.
– Verhit een pan met daarin 1 tl olijfolie en fruit de knoflook en ui.
– Voeg vervolgens de groenten toe en bak deze gaar.
– Verhit ondertussen in een andere pan ook 1 tl olijfolie en bak daarin de zalm aan beide kanten gaar.
Houd je van een krokante korst? Laat de zalm dan wat langer op één kant bakken.
– Voeg de courgette slierten en de basilicum de laatste 5 minuten aan de groentes toe en bak dit goed mee.
– Serveer het groentemengsel op een bord, met daarbovenop de gebakken zalm.
– Breng eventueel nog op smaak met peper.
– Garneer met verse basilicumblaadjes.

Tip: rasp wat citroenschil over de zalm, ook erg lekker en fris!

Eet smakelijk!

print