Homemade bosbessen/frambozen ijs!

Homemade bosbessen/frambozen ijs met…… avocado 😛

Met de zomerse temperaturen smaakt een ijsje altijd extra lekker. Helaas is ijs niet zo gezond, vanwege de hoeveelheid room en/of toegevoegd suiker wat er vaak in zit. Echter kun je zelf ook heel gemakkelijk een gezondere variant maken, die ook nog eens smaakvol is! (en slechts een klein beetje toegevoegd suiker of zoetstof bevat)

Nodig voor 2 personen:

– ½ rijpe avocado
– 125 g BEVROREN frambozen/bosbessen
– scheutje halfvolle melk
– 1 tl vanillesuiker (het lekkerst is het om dit zelf te maken door een vanillestokje in je pot met suiker te stoppen) of gebruik eventueel zoetstof
– staafmixer

Bereiding: 
– Lepel de avocado uit zijn schil en doe dit in het staafmixerbakje.
– Voeg het bevroren fruit, scheutje melk en de suiker toe.
– Mix alles goed door totdat het een gladde ijsconsistentie heeft. Voeg eventueel nog wat extra melk toe om het smeuïger te maken.
– Je kunt het direct opeten, maar je kunt het ook nog even 15-30 minuten in de vriezer zetten, zodat het wat harder wordt.

Eet smakelijk!

Tip: uiteraard kun je dit ook met andere soorten fruit doen, denk eens aan bramen, ananas, mango, banaan. Bij zoetere fruitsoorten kun je de suiker achterwege laten.

print