HOMEMADE HAVERMUESLI

HOMEMADE HAVERMUESLI

Sinds wij zelf onze muesli maken, willen wij niets anders meer. Het is vrij simpel, gezond, voedzaam en je huis gaat er ook nog eens lekker van ruiken. Hierbij het recept!

Nodig voor ca. 1000 gram

– 600 g havervlokken
– 200 g ongezouten gemengde noten
– 150 g pitten en zaden, zoals pompoenpitten, zonnebloempitten en gebroken lijnzaad
– 3 el olie
– 3 el water
– 1 el kaneelpoeder
– optioneel: gedroogd fruit zoals cranberries of voeg voor een twist eens ongezoete kokoschips toe

– bakplaat en oven

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Verdeel de havervlokken op een bakplaat. Verdeel vervolgens de olie en water over het mengsel, schep alles goed door met een lepel.
– Bak dit gedurende 30-40 minuten in de oven, schep het elke 10 minuten even om, zodat alles goed bruin kan worden.
– Voeg de laatste 10 minuten de noten en pitten toe (voor een extra lekkere smaak/bite) en schep nogmaals goed om.
– Voeg, nadat je het mengsel uit de oven hebt gehaald de kaneel toe ( en eventueel het gedroogd fruit of kokoschips ) en mix alles goed door.
– Laat afkoelen en bewaar in luchtdichte doos of in een leuke weckpot.

Enjoy!

print