Kaagweek #eetalseenexpert brownie

Kaagweek #eetalseenexpert brownie


Dit recept is een gezondere variant van de ‘good old’ brownie, afgekeken van het recept uit het boek ‘Eet als een expert’ van I am a Foodie.  De fietsers van de Kris-kras fietstocht tijdens de Kaagweek 2017 hebben van deze brownie mogen smullen. 250 stuks maken was een heel karwei, het recept kan ik dan ook inmiddels dromen 😛 Hier komt ‘ie:

Nodig voor ca. 8-10 brownies

– 1 blik zwarte bonen, omgespoeld en goed uitgelekt (tussen een theedoek)
– 12 ontpitte zachte verse dadels of 10 Medjool dadels (de verse dadels zijn mijn favoriet, te koop in een kartonnen doosje bij de Turkse winkeltjes, online of op de markt bij de notenboer)
– 2 eieren
– 3 el olie
– 1 tl vanille extract of het merg van een vanillestokje (dat vind ik persoonlijk smaakvoller)
– 2 tl bakpoeder
– 65 g cacaopoeder

– keukenmachine

 

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 °C.
– Mix de bonen samen met de dadels, eieren en olie in een keukenmachine tot een glad beslag.
– Voeg de vanille en bakpoeder toe en mix het geheel tot een glad beslag.
– Spatel als het laatste de cacao er voorzichtig door.
– Gebruik bakpapier in een bakvorm (bijv. cakevorm) en schep het beslag hierin.
– Bak de brownie 20-25 minuten in de oven, als de sateprikker er net niet helemaal schoon  uitkomt is de brownie klaar. Een beetje ‘klef’ zijn de brownies namelijk het lekkerst.
– Laat de brownie goed afkoelen en snijd dan in ongeveer 8-10 stukjes.

Enjoy!

print