Kipsalade

Kipsalade

Wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf een kipsalade kunt maken voor op je brood, wrap of crackers? Het is een stuk gezonder dan de varianten die je kant-en klaar in de supermarkt kunt kopen.
De houdbaarheid is uiteraard minder lang, maar als het goed is duurt het ook niet al te lang voordat je het opgesmikkeld hebt :).

Nodig voor ca. 250 g (= 10x ruim beleg):

– 200 g kipfilet, in blokjes gesneden
– specerijenmix zonder zout, zelf heb ik ‘ras el hanout’ gebruikt, maar uiteraard kun je ook gaan voor andere specerijen die je lekker vindt)
– 1 el olie
– 1 el mayonaise
– 2 el Griekse yoghurt
– koekenpan

Bereiding: 
– Marineer de kipfilet met de specerijenmix en olie, laat even een paar minuutjes intrekken.
– Verhit ondertussen de koekenpan, als deze warm is, voeg dan de gemarineerde kipfiletblokjes toe en bak deze totdat ze gaar zijn (niet te lang, want dan wordt het droog)
– Doe de kipfiletblokjes in een schaaltje, voeg de mayonaise en yoghurt toe en meng goed door. Is het nog niet voldoende naar je smaak? voeg dan wat extra specerijen en bijv. een beetje peper toe
– Tip: je kunt de kipfiletblokjes op het laatst ook nog met twee vorken per stukje uit elkaar trekken => soort van pulled chicken krijg je dan, ook erg lekker!
– Bewaar de kipsalade in een bakje in de koelkast, ca. 2-3 dagen is het ongeveer houdbaar.

Eet smakelijk!

print