Nationale pannenkoekendag 2019: pompoenpannenkoekjes

Nationale pannenkoekendag 2019: pompoenpannenkoekjes

Vandaag is het nationale pannenkoekendag. 🙂 Daarom dit keer een pannenkoekenrecept overgenomen uit het magazine ‘Week zonder Vlees’.
Een leuk, lekker en gezonde variant op de Hollandse pannenkoeken.
Ik heb er zelf nog gegrilde courgette, paprika, snoeptomaatjes en kiemgroentes aan toegevoegd met oog op nog meer groentes😙.

Het originele recept heb ik hieronder gekopieerd en geplakt 😉

Liefs, Steffanie

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN
100 g flespompoen,
schoongemaakt en in blokjes
65 g volkoren speltmeel of tarwemeel
1 ei
125 ml melk
75 g wortel, geschild en in plakjes
100 g spinazie, grof gesneden
½ komkommer, in reepjes
25 g pecannoten, gehakt
100 g linzen, voorgekookt
2 el olijfolie
sap van ½ citroen
½ teentje knoflook
½ tl komijnzaad, gemalen
½ el tahin
zonnebloemolie
zout en peper

Zelf nog extra toegevoegd:
150 g snoeptomaatjes
1 punt paprika
1/2 courgette
handje kiemgroentes

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rooster de wortel, paprika en courgette op een met bakpapier beklede bakplaat in 20 minuten gaar.
Doe voor de hummus de linzen samen met de olijfolie, citroensap, knoflook, komijnzaad en tahin in een keukenmachine en maal tot een gladde massa.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Breng een kookpan met ruim water aan de kook. Voeg de pompoenblokjes toe en kook in 8 minuten gaar. Giet het water af en laat de pompoen uitlekken.
Doe de pompoenblokjes in de keukenmachine en blend tot een gladde puree. Voeg beetje bij beetje de bloem toe, doe er de eieren door en schenk de melk erbij.
Breng op smaak met zouten peper en blend tot een glad beslag.
Verhit boter of margarine in een koekenpan tot de pan echt goed heet is. Giet een vierde van het beslag in de koekenpan zodat er een dunne pannenkoek ontstaat.
Bak zo vier pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
Verdeel de pompoenpannenkoeken over de borden en bestrijk met linzenhummus. Garneer met de wortel, spinazie, komkommer en pecannoten, snoeptomaatjes en kiemgroentes.
Rol de pannenkoeken op en serveer warm.

print