Omelet á la ‘favoriet van de diëtist’

OMELET á la FAVORIET VAN DE DIËTIST

Deze mini-omeletjes waren ook onderdeel van de hapjes die wij het winkelend publiek van AH Warmond hebben laten proeven tijdens de ‘MEET&GREET’ op zaterdag 4 november.
Het onderstaande recept is genoeg voor een grote omelet voor 1 persoon.

Nodig voor 1 persoon

– 2 tl olie
– sjalotje, gesnipperd
– 1/2 teentje knoflook, geperst
– 5 champignons, in kleine blokjes gesneden
– 1/4 puntpaprika, in kleine blokjes gesneden
– 50 g peterseliewortel, geraspt
– 1 el kruiden zonder zout, wij hadden de ‘Mediterrane ovengroente kruiden‘ van het merk Euroma
– 3 eieren
– 1 tl Griekse yoghurt
– scheut bruisend water

Bereiding

– Bak in 1 tl olie het sjalotje met de knoflook in een koekenpan, voeg indien het glazig is de champignons toe en bak 2-3 minuten mee.
– Voeg vervolgens de paprika en peterseliewortel en kruiden toe en bak nog eens 2-3 minuten.
– Kluts in de tussentijd de eieren met 1 tl Griekse yoghurt en een scheutje bruisend water (dit maakt het wat luchtiger).
– Haal het groentemengsel van het vuur en meng dit met het ei-mengsel.
– Verhit opnieuw 1 tl olie in een koekenpan en giet het ei-groentemengsel in de pan, zet het vuur wat lager en bak de omelet in ca. 12 minuten gaar.
– Tip: doe een pan of deksel op de koekenpan, zo gaart je omelet wat sneller. Draai de omelet na ongeveer 8 minuten (als het goed gestold is) om en bak dan nog ca. 4 minuten.
– Serveer dit met een groene salade en je hebt een lekkere en voedzame maaltijd!
Enjoy!

TIP: I.p.v. peterseliewortel kun je ook eens kiezen voor zoete aardappel.

print