Scrambeld tofu met oranje linzen

SCRAMBLED TOFU MET ORANJE LINZEN

Scrambled tofu met oranje linzen

In het kader van Meatless Monday probeer ik op maandag altijd vegetarisch te koken. Dit keer wilde ik eens iets nieuws proberen met tofu. Ik ben hier normaal niet zo’n fan van, maar
deze scrambled versie sprak mij wel aan. Om er extra kleur, een beetje bite en voldoende verzadiging aan te geven, heb ik er veel groentes én linzen (oranje natuurlijk.. hoofdkleur van mijn logo) aan toegevoegd.

Nodig voor 2 personen:

– teentje knoflook (geperst of geraspt)
– ui (gesnipperd)
– koriander, paprika, komijn, chilipoeder (ik gebruikte zelf 2-3 tl  Indiase bonenkruidenmix van Euroma)
– 500 g fijngesneden groentes (bijv. courgette, paprika, aubergine, tomaat)
– 125 g ongekookte, let op: wel al geweekte, rode/ oranje linzen
– 250 g tofu, uitgelekt
– 1-2 el olijfolie

Bereiding:

– Fruit de ui en knoflook en 1 tl specerijen/kruiden met de olie in een koekenpan.
– Voeg vervolgens de groentes toe en bak het beetgaar.
– Verkruimel de tofu, voeg deze toe en bak deze 3-5 minuten mee.
– Voeg vervolgens de linzen, de overige specerijen/kruiden & 150 ml water toe en laat alles nog 10-15 minuten op laag vuur pruttelen.
– Voeg eventueel naar smaak nog wat peper en eventueel wat zout toe. (geen zout is altijd beter ;))

Enjoy!!

Tip: lekker met een vers gesneden koriander
Tip: ook lekker met een klein beetje chilisaus 😀 (dit bevat uiteraard wel suiker, maar een klein beetje zo nu en dan moet kunnen)

Liefs, Steffanie

print