Volkoren noodles met gemarineerde tofublokjes

Volkoren noodles met gemarineerde tofublokjes

Wij proberen thuis altijd 1-2x per week vegetarisch te eten. Vaak kiezen we dan voor peulvruchten, maar vandaag wilde ik eens wat anders proberen==> tofu.  Nu heeft dat van zichzelf niet echt veel smaak, dus heb ik er zelf een marinade bij gemaakt. Het kost wat meer tijd, planning en geduld, maar het is het zeker waard 🙂  Met volkoren noodles en veel groentes was het uiteindelijk een lekkere en voedzame maaltijd. Hieronder volgt het recept.

 

Nodig voor 2 personen:

Voor de gemarineerde tofublokjes: (Let op: dit moet minimaal 2-3 uur intrekken)
– 250 g tofu, goed uitgelekt en in blokjes gesneden
– 1 el koolzaadolie
– 2 el soja saus met minder zout (bijv. Kikkoman less salt)
– 1 el ketchup met minder suiker ( Heinz 50% minder suiker)
– 1 teentje knoflook, uitgeperst
– 1 tl rijstazijn
– 1 el koolzaadolie (bak en braad)
– 1 el sesamzaadjes
– 1 el chilipoeder (iets minder pittig? gebruik dan 1 tl)

Bereiding:
– Bak de tofublokjes in een koekenpan met 1 el olie op hoog vuur bruin en krokant.
– Maak ondertussen de marinade van andere bovenstaande ingrediënten.
– Voeg de gebakken tofublokjes aan de marinade toe en laat dit minimaal 2-3 uur intrekken. (Zelf heb ik het een avond van tevoren al in de marinade gezet)

Andere benodigdheden voor het gerecht:
– 100 g ongekookte volkoren noodles (te koop van Go Tan)
– 1-2 el koolzaadolie (bak en braad)
– 1 rood uitje, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1/2  courgette, in blokjes
– 1/2  puntpaprika, in blokjes
– 250 g bimi, in grove stukken
– 1 el sojasaus met minder zout
– 1 paksoi, in grove stukken
– 125 g taugé

Verdere bereiding:
– Breng een pan met water aan de kook. (voor de noodles)
– Verhit een koekenpan (zonder olie) en bak hierin de gemarineerde tofublokjes in ca. 10 minuten krokant. Schep goed om.
– Verhit daarnaast ook een wokpan met 1 el olie en wok de ui en knoflook op hoog vuur.
– Voeg vervolgens de gesneden courgette en bimi toe en wok dit ca. 5 minuten mee, schep goed om, zodat het niet aanbrandt.
– Voeg de sojasaus toe + de paksoi en taugé en wok alles nog ca. 5 minuten
– Doe ondertussen de noodles in het kokend water en kook dit in ca. 4 minuten gaar.
– Giet de noodles af en serveer het met de groentes en tofublokjes.

Eet smakelijk!

print