recepten & meer


Op deze pagina kun je verschillende zelfgemaakte gezonde recepten terugvinden. Daarnaast plaatsen wij hier zo nu en dan ook andere nieuwtjes, zoals over onze weekplanner of bijv. de Good muesli.


GEZONDE KAPSALON (maar dan zonder broodje)

Dit recept is gebaseerd op één van de recepten van Chickslovefood , alleen heb ik het nog verder aangepast zodat het nog lekkerder en voedzamer/gezonder is.
Een normaal broodje Kapsalon zou ik trouwens zelf niet zo snel eten, vanwege het hoge aandeel kcal en vetten en ongezondere voedingsmiddelen dat het bevat. Dit is dan een goed alternatief. Ik heb het zelf zonder broodje gedaan, omdat dit al vullend genoeg is. Mocht je dat wel lekkerder vinden, dan kan dat uiteraard. Neem dan wel de volkoren pita ;)

WAT HEB JE NODIG VOOR 2 PORTIES?
- 2 grote zoete aardappelen, ca. 200 g per stuk
- 2 el koolzaadolie
- 1 rood uitje
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 1 puntpaprika
- 300 g kipgehakt naturel
- 1 el Shawarma kruiden, ik heb die van Verstegen van de lijn Middle Eastern Blend gebruikt = namelijk zonder zout
- +/_ 1/4 krop ijsbergsla
- 10-12 snoeptomaatjes

voor de knoflooksaus:
- 2 eetlepels magere kwark naturel of Skyr naturel
- 1 eetlepel Zaanse mayonaise
- 1 teentje knoflook
- evt. wat zest (geraspte schil) van de citroen
- peper

HOE MAAK JE HET?
- Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
- Schil de zoete aardappel en snijd er frietjes van. Hussel door 1 el olie en verdeel over de bakplaat (met bakpapier). Bak gedurende 50 minuten en schep tussendoor
voorzichtig om, zodat ze aan alle kanten bruin worden. (n.b. ze worden niet heel krokant)
- Snipper het uitje, pers de knoflook, snijd de courgette in blokjes en puntpaprika in reepjes. Fruit de ui en knoflook in 1 el olie en voeg later de courgette en puntpaprika
toe. Bak gedurende 5 minuten.
- Voeg het kipgehakt toe en schep dit goed om, zodat het 'rul' gaar wordt. Voeg ook meteen de shawarma kruiden toe en bak alles gedurende 15 minuten op
middelhoog vuur.
- Snijd de ijsbergla fijn en halveer de snoeptomaatjes.
- Maak ook meteen de knoflooksaus, meng de kwark, mayo en pers hier de knoflook door. Voeg de peper toe en meng alles goed. (evt. ook met de zest van de citroen
voor een fris smaakje)
- Nadat de zoete aardappel ook klaar is, kun je alles netjes op je bord verdelen. Begin met de zoete aardappel, doe dan de sla, dan het kipgehakt-groente mengsel
en verdeel als laatst de tomaatjes en wat klodders knoflooksaus er over heen. (een andere volgorde mag uiteraard ook, wat je zelf lekker vindt ;)

Eet smakelijk!



Sat, 25 July