OVER DE DIëTIST: STEFFANIE 


Steffanie Drost - Caspers, diëtist en sportdiëtist:
N.B. Steffanie is vanaf 8 januari 2024 t/m 9 juni 2024 met zwangerschapsverlof. Een afspraak maken op haar spreekuur is pas weer mogelijk NA haar verlof.


Mijn naam is Steffanie Drost - Caspers: diëtist en sportdiëtist. In 2009 heb ik mijn diploma Voeding en Diëtetiek behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Vanaf dat moment was ik dan ook afgestudeerd ‘voedingskundige’.

Hierna heb ik 6 maanden met mijn vriend (inmiddels man) rondgereisd in Australië, zodat ik goed kon nadenken over mijn toekomstplannen. In Australië is het idee van sport|voedingsadviesbureau Feel Good dan ook ontstaan.

Na terugkomst in Nederland heb ik in eind 2011 alsnog mijn titel ‘diëtist’ behaald, zodat ik alle papieren in huis had om een eigen diëtistenpraktijk te starten. Daarnaast heb ik in 2011 ook ervaring mogen opdoen bij een diëtistenpraktijk in Amsterdam, waar ik met diverse culturen en ziektebeelden in aanraking ben gekomen.

Mijn passie lag altijd al in de sport, zelf loop ik hard, doe ik aan wielrennen, mountainbiken, bootcamp en crossfit en heb ik 25 jaar lang gehandbald. Ook ben ik een fanatieke supporter van verschillende sporten, waaronder basketbal, schaatsen en motorsport (zoals MotoGP en Superbike). De keuze was dan ook snel gemaakt om in 2012 de opleiding ‘Sportdiëtetiek’ aan de Hogeschool van Amsterdam te volgen. Deze opleiding heb ik succesvol afgerond, waardoor ik de titel sportdiëtist mag dragen.

Eind 2012 heb ik toen het besluit genomen om het idee, dat in Australië was geboren, ook daadwerkelijk te gaan uitvoeren.

Sinds maart 2013 is sport|voedingsadviesbureau Feel Good een feit en begeleid ik met veel plezier cliënten bij het behalen van een gezond gewicht en leefstijl en sporters bij het optimaliseren van hun voedingspatroon in relatie tot sport. Inmiddels heb ik ook diverse bijscholingen gevolgd om mijn kennis verder uit te breiden om zo mijn clienten en sporters nog beter te kunnen helpen. Sinds 2018 ben ik naast mijn werkzaamheden in de praktijk, ook verbonden als sportdiëtist aan ZZ Leiden basketball en verzorg ik in opdracht van stichting Topsport Leiden de voedingslessen voor de RTC-topsport leerlingen van het Leonardo College uit Leiden.

In mijn vrije tijd sport ik dus graag, maar daarnaast vind ik het ook leuk om recepten uit te proberen en deze gezonder te maken. Ik ben verder gek op volkoren wraps, wortels gedipt in de hummus , mijn dagelijkse ontbijtje van kwark en yoghurt met fruit en zelfgemaakte muesli, alle soorten noten (maar vooral pecan en macadamia ;) én de échte Bossche Bol van Jan de Groot (wat zo nu en dan ook zeker moet kunnen in een gezonde leefstijl).

Sinds september 2021 ben ik trotse moeder van zoontje Joey en momenteel ben ik zwanger van ons 2e kindje, die wij februari 2024 verwachten.  


 


Credits foto: fotograaf Mike van Bemmelen, voor zijn website zie: www.fotografievanbemmelen.nl/